En uke til avreise

Det er en uke til avreise og jeg føler meg langt fra klar. 

27. august kl.1100 går flyet til Beijing via London og Hong Kong. Det er minst en uke for tidlig. Jeg har såvidt pakket meg ut fra Trondheim og har ikke engang begynt å tenke på hva jeg skal ha med meg til Beijing. Klimaet i Beijing er like utfordrende som Trondheim, men på en litt annen måte. Høsten er vanligvis fin, vinteren er kald og innhyllet av smog, våren er mild men med endel vind og støv, sommeren er varm og klam. Hvordan skal man pakke til alle disse årstidene?

60 dager med kraftig smog i Beijing i vinter skapte overskrifter verden over. Her fra Tiananmen Square i Beijing i januar. Hentet fra Dagbladet

Smogen skaper dårlig sikt på den Himmelske fredsplass

 

 

 

 

Jeg har heller ikke fått meg forsikring, en tur til legen må gjennomføres og VPN må installeres og sjekkes, og kanskje viktigst av alt, jeg har ikke betalt skolepenger eller husleie. Det er ikke bare bare. Kineserne bestemt seg for å fakturere husleien helt frem til juni. Etter å betalt skolepenger på 50.000 CNY pluss husleie på nesten 40.000 CNY sitter jeg igjen med null kroner å leve på før neste stipend kommer i januar. Da får jeg derimot 90.000 kr å leve for de neste fem månedene. Altså ikke helt optimalt. I og med at jeg ikke er stødig i kinesisk hjelper Kilroy meg med å kommunisere med skolen, og jeg håper de skal klare å få delt opp husleien til to fakturaer, en nå og en i januar. Hvis ikke sliter jeg…

Den siste uken bør gå med på å lese engelsk og helst engelsk og å forberede seg på livet i Kina. Kjenner jeg meg selv rett, kommer uka til å gå med til å sose endel, pakke i siste liten og nyte den siste sommeruken i Oslo med venner. En uke kan føles som en evighet, men også som en lang dag. Håper det blir med det første, for jeg er enda ikke klar.

Sommer på Ingerstrand

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.