Nå skjer det. Beijing neste!

Jeg er klar for take-off! Hvem hadde trodd det. Det kommer faktisk til å skje. Og det skjer i morgen.

I morgen starter det store eventyret for Tomas/Lord Gunnar Lønsethagen (stryk det som ikke passer). Ett eventyr, eller en skrekkhistorie, som skal vare i to år. To år jeg ikke aner hva kommer til å bringe. Det gjør det så skummelt. Jeg føler jeg er en bereist type. Jeg har vært to semestre i Brasil og i Chamonix, jeg har bodd et halvt år i Afrika, jeg har feiret 17. mai både midt ute i Norskehavet og i USA. Jeg har til og med vært i Beijing før. Men jeg føler meg helt grønn allikevel. Mye av grunnen er vel at alle andre ganger når jeg har reist, så har det vært noe trygt å holde seg fast til. I Brasil var det mange andre norske ungdommer i samme situasjon. I Afrika hadde jeg familien. I forsvaret hadde vi faste rutiner. Og sist jeg var i Kina var det laget et opplegg. Men denne gangen er alt uvisst. Jeg vet ikke hvor jeg skal bo, jeg vet ikke noe om fagene jeg skal ha, jeg vet ikke om det er andre internasjonale studenter i klassen, skolen har ikke gitt noe som helst informasjon. Alt på skolen er uvisst, og likedan er det med det sosiale. Jeg kjenner ikke noen nordmenn i byen og ANSA har ikke noe styret i byen. Og selve byen er nesten fire ganger så stor som hele Norges befolkning. Jeg har aldri gruet meg så mye før og det er alt det uvisse som gjør det.

Men samtidig. Det var dette jeg ville. Jeg ville lære meg en ny kultur. Utfordre meg selv og bli tryggere på meg selv. Jeg ville få nye venner og helst fra en annen del av verden. Jeg ville snakke et annet språk en norsk, og jeg ville lære meg å leve på en annen måte enn det vi nordmenn gjør. Det kommer til å bli tunge stunder. Men hvis jeg klarer å takle disse stundene så kommer jeg styrket ut fra det.

Jeg reiser i morgen og med det vil jeg også gjøre det bloggen var ment for: dele nye opplevelser med dere. Har dere sovnet nå, så er det på tide å våkne opp, for de neste innleggene lover jeg skal være mer spennende for andre enn kun de som heter Lønsethagen eller Andreassen til etternavn.

#Preavreise

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.