Foodilicious

IMG_1509

Etter noen negative innlegg er det på tide å være litt mer positiv. Etter flere dager med køventing var det på tide å ta en tidlig helg. Vi bestemte oss for å prøve den lokale hot pots-restauranten. Det er mitt første møte med hot pots.

Et hav av forskjellige grønnsaker som man forsyner seg av.

Et hav av forskjellige grønnsaker som man forsyner seg av.

Men garantert ikke det siste. Hot pots går ut på at man får en stor kjele med vann og grønnsaker/buljong satt mitt på bordet med en gassplate under. Vi bestiller det kjøttet vi selv vil ha. Man kan velge i mange forskjellige varianter som skinke, kylling, lam, biff eller kjøttboller. Men det er tilbehøret og sausen som gjør det så godt. Det kinesiske kjøkkenet kan deles opp i mange retninger. Men alle bruker mye ris, nudler og grønnsaker. Og de har ikke bare potet, gulrot og kål som i Norge. I Kina har de markeder med grønnsaker som er større enn de norske matbutikkene. F.eks så solgte de fire forskjellige typer røde druer på Wu Mart! Som enkel nordmann med godt innarbeidede matrutiner, blir det plutselig vanskelig å handle. Det blir for mye å velge i. Bare det å velge hvilken riktig paprika er vanskelig (eller, ikke for meg, for jeg kjøper all maten ute – men for de som handler må det være vanskelig).

Tilbake til hot pots. Ikke bare kunne du velge hvilke grønnsaker du skulle bruke, men vi lagde vår egen saus også. Basen var peanøttsaus, også var det bare opp til fantasien å velge.

IMG_1505

Chili, soyasaus, chilipaste, tørket chili, ingefær, koriander. Masse å velge i.

Etter å ha valgt saus og grønnsaker, var det bare å la barnet i seg gå amok og hive det du ønsket ned i kjelen. En skikkelig matorgasme og noe som snart kommer til å ta av i Norge! Både godt, morsomt og sosialt! God helg!

 

#Hot pots#Matopplevelse

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.