Vil du byttet en nyre mot en Iphone 6s?

Happy chinese in backseat of BMW

Happy chinese backseat of BMW

Kina er en fremadvoksende økonomi som har beveget seg bort fra et jordbrukssamfunn og over til et moderne og teknologisk samfunn. Dette har skjedd på mindre enn en generasjon. Kanskje så lite som en halv generasjon. Det har gjort noe med folket. Rikdom ses på toppen av lykke og et nytt kjent kinesisk uttrykk sier: Heller gråte i baksetet av en BMW enn smile lykkelig på en sykkel.

I dag har alle i Beijing en smartphone. Og den skal helst være helt ny og av topp kvalitet. En billig Sony er bra nok. Noe man kan se på campus. Det er signifikant forskjell på kinesernes smartphones og de internasjonale studentenes. Min Iphone 5 ses nesten på som en dinosaur her i Beijing. Mobiltelefonen er et viktig symbol for kineserne og er også en ubeskrivelig stor del av kinesernes hverdag. De brukes over alt, til alt mulig. De er ivrige chattere, videotittere, fotografer og surfer ved enhver anledning. Dessverre bruker jeg ikke mobiltelefonen når jeg trener. Det gjør absolutt alle kineserne. De ser på videoer mens de trener mage, de leser artikler mens de bruker apparater og tekster gjerne mens de tøyer. Det går så langt som at de tar med seg Ipaden sin for å få større skjerm.

Det svarte nyremarkedet

Det svarte nyremarkedet

I dag leste jeg på nettet om hvor langt dette faktisk har gått. To gutter tok uttrykket selge en nyre for et Appleprodukt et steg lengre. Guttene fikk ideen om å donere bort nyrene sine på det illegale markedet for å få råd til den nye Iphone 6s den 12. september. De møtte opp på stedet agenten de møtte på internettet ga slik at de kunne gjennomføre den medisinske undersøkelsen som de måtte gjennom før de kunne selge nyren sin. Agenten møtte ikke opp til avtalt tid og etter litt betenkningstid fikk den ene gutten kalde føtter (heldigvis). Gutten prøvde å overtale sin venn, men til ingen nytte. Han ønsket seg den nye Iphonen så sterkt at han var villig til å selge nyren sin. Kameraten så ingen annen utvei enn å ringe politiet. Da stakk kompisen av. Og siden har ingen sett han! Artikkelen sier dessverre ikke noe om gutten solgte nyren eller ikke.

Min Iphone har begynt å surre litt, men om valget står mellom en nyre og en ny Iphone eller to nyrer. Så vet jeg hva jeg hadde valgt…

 

 

#Selge en nyre for en Iphone

Comments

 1. Dr. Patricia Marie - 21. August 2022 @ 15:10

  Ønsker du å kjøpe en nyre, kroppsorganer eller vil du selge din
  nyre eller kroppsorganer? Ser du etter en mulighet til å selge
  din nyre for penger på grunn av økonomisk sammenbrudd og du ikke vet hva du skal gjøre, så kontakt oss i dag, så skal vi tilby deg en god sum penger $500 000 dollar for nyren din. Mitt navn er doktor Patricia Marie og jeg er nevrolog i MAX HELSECARE Vårt sykehus spesialiserer seg på nyrekirurgi og vi tar oss også av kjøp og transplantasjon av nyrer med en levende og tilsvarende donor. Vi er lokalisert i India, USA, Malaysia, Singapore. Japan.

  Gi oss gjerne beskjed om du er interessert i å selge eller kjøpe nyre eller
  Organ’s ikke nøl med å kontakte oss på og via e-post.

  E-post: patriciamariemooremariemoore@gmail.com

  Med vennlig hilsen
  SJEF MEDISINSK DIREKTØR

 2. Doctor susan - 6. November 2021 @ 14:27

  Mine damer og herrer og voksne kan søke på donorprogrammet vårt hvor givere med sitt DONORSERTIFIKAT kan donere og bli belønnet for å redde et liv

  Vi gir våre givere $1187000 for nyre

  Donor som er villig til å donere andre organer kan også spesifisere….

  Ta kontakt med queensroyalhospital@gmail.com
  For mer informasjon..

 3. Kristine - 17. September 2015 @ 18:21

  Kanskje du kan donere noen cm av de lange beina dine istedenfor!

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.