Tinderdate á la China

Er det et sted det går an å tinderdate, så er det Kina. Hvertfall for oss kjekke, blonde, høye nordeuropeere! De kaster seg regelrett over oss. I dette tilfelle meg. Jeg skal ikke påstå at jeg er en 10´er, men her i Beijing kvalifiserer høyder over 1.90 til en klar 7, og med europeisk hud kan du enkelt plusse på et ekstra poeng. Har du litt utseende med deg også blir du fort en nier!

Evie

Evie

Som sagt tidligere er Tinder en mulighet til å bli kjent med nye mennesker her i Beijing, og passer ypperlig til å bli kjent med kinesere som snakker litt engelsk (Tinder funker til den typen formål også ja). I dag skulle jeg møte min første kinesiske tinderdate. Det ble en riktig morsom opplevelse.

Evie er en ekte Beijinger (viktig å påpeke) og hennes besteforeldre er født i Beijing. Hun er reiseleder og har i jobbsammenheng reist mye til flere land og kunne derfor halvgodt engelsk. Hun tok meg med til det finere finansdistriktet Haidanhuangzhung hvor hun visste om endel finere restauranter. “Kult” tenkte jeg samtidig som jeg ble litt engstelig for at dette kunne bli en litt vel dyr onsdagsmiddag.. Men Evie var ikke så veldig godt kjent i området, så vi endte til slutt opp på en kjøpesenter… I Norge, kan man vel trygt si at man ofte ikke har en kulinarisk matopplevelse på kjøpesentre. Restauranteierne derimot mener dette og priser rettene deretter. Det ble derfor en gledelig overraskelse at jeg til og med fikk vekslepenger da jeg betalte med 100-lappen, og maten var både god og mettende!

Evie og jeg ble satt bak skjermen. Om det var fordi vi skulle få en romantisk date eller fordi de trodde vi var endel av staben er usikkert.

Evie og jeg ble satt bak skjermen. Om det var fordi vi skulle få en romantisk date eller fordi de trodde vi var endel av staben er usikkert.

Så over til selve møtet, som alle andre kinesere er de svært opptatt av å høre om hvorfor i all verden man vil dra helt fra Norge til Beijing for å studere. De er også veldig opptatt av om jeg er høy i hjemlandet også. Svarene mine om at man er ganske høye i Norge fascinerer alltid. Vanlig temaer som hvor Norge er, om København eller Sverige er i Norge, og om det blir kaldt om vinteren og om det er mørkt om vinteren, må alltid diskuteres. Da vi kom inn på alderen vår ble hun tydelig pinlig berørt. Jeg ble litt kry. Hun var 28 år, og trodde tydeligvis at jeg var enda eldre. Dette er for øvrig lett tilgjengelig informasjon på Tinder.. Alder er ingen hindring, men tydeligvis er det NoGo for jenter i Asia å date yngre gutter. Jeg var et øyeblikk sikker på at hun skulle til å løpe sin vei. Kry som bare det prøvde jeg å melke kua litt og hørte hvorfor hun trodde jeg var eldre enn henne. Svaret skuffet. Det hadde med at kineserne ser så unge ut 🙂

Min roomie kom akkurat inn og ville høre hvordan middagen gikk, jeg tro ikke han var veldig interessert, for like etter kunne han storytoppe at han de neste tre dagene har tre forskjellige tinderdater. Han var faktisk på vei til den første nå. Jenta skal visst overnatte her også. Planlagt på forhånd. Hva det skal bety vet jeg ikke. Har enda ikke lært med alle kodeksene enda. Så blir spennende å høre i morgen. Ikke bare ville han skryte, men han snakket om at vi er de enste som ikke er ute og det på en onsdag. Jeg minte han på at han hadde en tinderdate og at vi heller kunne gå ut på fredag. Tydeligvis forskjell på master og bachelor når det kommer til arbeidsmengde og festsyklus 🙁 Nå kom han andre roomien inn, han var misfornøyd fordi han måtte holde 5-minutters presentasjon om landet sitt i klassen og det uten å være forberedt. Å snakke om Tyskland er vel lett skulle man tro, men han valgte å blie med i en grruppe som allerede hadde planlagt hva de skulle si. Så det mest åpenbare å si var visst allerede tatt. Så det ble fem minutter der han ikke klarte å si noe fornuftig i det hele tatt. Typisk utvekslingstudenter på bachelornivå. Jeg er både masterstudent og seriøs, så nå er det natta!

 

#Tinder late

Comments

  1. Kristine - 24. September 2015 @ 15:16

    Gleder meg til å høre om neste tinderdate!

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.