Fra studentligaen til tulleligaen

Ryktene om en norsk viking hadde begynt å svirre på Beijings kunstgressbaner. Var ryktene sanne? Hadde en nordmann inntatt fotballbanen i Beijing? Wechat gikk varm. Kinesiske myndigheter merket en oppgang i bruken av mobildata. Folk oppsøkte kommunistpartiets hovedkontor. Alle ville vite om det ryktene var sanne. Og i tilfelle, hvordan kunne man oppsøke denne vikingen av en fotballspiller. Kommunistpartiet nektet å innrømme at en nordmann hadde inntatt byen, Wechat kollapset og gode råd var dyre. Tilslutt var den nettverket til Tsinghua universitet som ble utslagsgivende. Norsk-vietmaneserne har en like stort nettverk som Ho Chi Minh-stien noe som ble utslagsgivende. Det ble lovet både egne drikkeflasker og jentemanagere på sidelinjen, noe som fristet etter år på TØH SK, der eneste lovnad var fyllesyke medspillere.

• • •