Fra studentligaen til tulleligaen

Ryktene om en norsk viking hadde begynt å svirre på Beijings kunstgressbaner. Var ryktene sanne? Hadde en nordmann inntatt fotballbanen i Beijing? Wechat gikk varm. Kinesiske myndigheter merket en oppgang i bruken av mobildata. Folk oppsøkte kommunistpartiets hovedkontor. Alle ville vite om det ryktene var sanne. Og i tilfelle, hvordan kunne man oppsøke denne vikingen av en fotballspiller. Kommunistpartiet nektet å innrømme at en nordmann hadde inntatt byen, Wechat kollapset og gode råd var dyre. Tilslutt var den nettverket til Tsinghua universitet som ble utslagsgivende. Norsk-vietmaneserne har en like stort nettverk som Ho Chi Minh-stien noe som ble utslagsgivende. Det ble lovet både egne drikkeflasker og jentemanagere på sidelinjen, noe som fristet etter år på TØH SK, der eneste lovnad var fyllesyke medspillere.

Fredag kl 10.00 var avreisen til Tsinghuauniversitetet for starten på en utlandskarrierer like eksotisk som John Arne Riises, dog ikke like lukrativ. Etter 45 minutter venting på taxi bar det av sted 10 drøye kilometer til universitet. Kampstart var satt midt i en skoletime for halve motstanderlaget, så oppvarmingen ble derfor like lang som kampen, noe som ikke er ideelt når gradestokken kryper over 30 grader og det for en gangs skyld er blå himmel og strålende sol..

De norske leiesoldatene klar for innsats

De norske leiesoldatene klar for innsats

Laget stilte med ikke mindre enn fire nordmenn til start, noe som til og med i Tippeligaen er imponerende. Jeg har ingen anelse hva laget vårt heter, ei heller hva motstanderen vår het. Vårt lag er en blanding av asiatere og europeere der hver nye europeer danker ut en asiat.. Motstanderen var ikke like heldig og bestod mest av kinesere og en og annen japaner. Kinesernes nivå er på samme nivå med Henrik Tveiterås’ nivå for de som kjenner han. For de som ikke kjenner han kan hans nivå med et ord; breddefotball. Laget vårt går hardt ut og nysigneringen fra det kalde nord viser klasse allerede etter minuttet. Et skudd som til og med Henrik Tveiterås hadde holdt i enmannspol måtte rockekeeperen i mål gi en skummel retur på og min landsmann Khoa fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål bak en rystet japansk rocker i mål. Kampen videre utspant seg til reneste parademarsjen. Motstanderen prøvde hensynsløst å jevne ut kampen ved å nøytralisere vikingen som uvant hadde tatt plassen som på midten. Kungfuspark, sumobryting og kamikazetaklinger var dessverre ikke nok for å stoppe kjempen på midtbanen og kampen ebbet ut til en soleklar seier til team blanda drops. Kampen ble feiret på MacDonalds og McFlurry. Skuffelsen var stor da isen viste seg å være is med te-smak. Kineserne elsker te og drikker det til alle måltid.

Motstanderens keeper å hente ut fra nettet. Med dorms for internasjonale studenter i bakgrunn

Motstanderens keeper å hente ut fra nettet. Med dorms for internasjonale studenter i bakgrunn

Eget bord med ubegrenset drikke; Jäger, Grey Goose, drinker, shots. Ikke bra..

Eget bord med ubegrenset drikke; Jäger, Grey Goose, drinker, shots. Ikke bra..

Festen fortsatte på kvelden da det var International party på et av de store utestedene. Igjen fløt det av gratis drikke og europeerne gikk som vanlig bananas. At det var øldrikkekonkurranse og wet-shirtkonkurranse gjorde ikke at europeerne ble mer siviliserte. Skolen min var godt representert på dansegulvet og jeg møtte den siste nordmannen som går på skolen. For hans del var det første gang han hadde møtt noen nordmenn i løpet av tiden han hadde vært i Beijing og satte pris på å kunne snakke litt norsk igjen. Sammen med de andre ble vi enige om å dra videre til et annet utested etter øldrikkekonkurransen som forøvrig ble vunnet av ei lita spansk jente. Hun knuste de tyske gutta ned i støvlene. Med tanke på at hun drakk 1,5 liter øl som om det var vann, så kan man vel diskuterer om hun egentlig vant. Vi var blitt lovet eget bord med gratis sprit av ekte vare, noe som er ettertraktet for oss som bare er vant til å drikke alkohol som er tuklet med før den blir servert i. Mer om det senere. En sen og innholdsrik kveld ble avsluttet rundt 0400 og det var på tide å komme seg hjem. Som om det var det naturligste å gjøre var det bare å finne billigste pirattaxi hjem og håpe at vi ble satt av på riktig adresse.

#fest#Fotball

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.