ANSA-valg og burger

IMG_2008

Italia, Canada, Belgia, Mexcio, Nederland, Østerrike, Norge, Danmark og Surinam

Helgen er over og jeg er nesten glad for det! Det har vært en innholdsrik helg med mye på programmet.

Vi tyvstartet helgen onsdag kveld med burgere på Great Leap Brewing. Stedet er kjent i hele Beijing (blant utlendinger) for sine fantastiske burgere og sitt hjemmebrygg. Med over 100 forskjellige ølvarianter er det nok å velge i. Alt pale, ipa og weiss til bananøl!

Min burgeren var helt fantastisk. Ekte kjøttsmak på burgerne, smeltet ost (ost er mangelvare i Beijing) og en dressing som var smakfull men ikke for kraft. Jeg er ikke burgertypen, men bare ved å skrive om den får jeg vann i munnen. Ikke bare er burgeren er kjent i hele Beijing den slåss også i tetsjiktet i Burgercup her i Beijing.

IMG_0008

Min nye venn

Vi var en multinasjonalgjeng med like mange nasjonaliteter som mennesker. Tre kontinenter og alle verdensspråkene var representert. Jeg fikk dessverre ikke gehør for at norsk er et verdensspråk. Det vi riktignok ble enige om var at Norge er kaldt. At Norge er kaldt, er noe alle vet. Vi kom inn på vinter og ski og jeg fikk høre at det finnes en inneskibakke i Beijing hvor man kan stå på snowboard. Bakken er 150 meter lang og heller så vidt nedover. Men utover vinteren når mine skispasmer slår inn, blir det nok en tur til bakken for å vise fram mine fantastiske skiferdigheter for kinesere som knapt har sett snø før i sitt liv.

Senere på kvelden dro vi til Hutongene og til en koselig whiskybar som serverte utrolig god whisky til 50 kwai glasset. Der møtte jeg denne min nye søte venn. Jeg ville ikke forlate han, men da bareieren sovnet i hjørnet tok vi hintet om det var på tide å ta kvelden.

 

Dårlig sikt og mye forurensning

Dårlig sikt og mye forurensning

ANSA-arrangement

ANSA-arrangement

Lørdag skulle ANSA (Association for Norwegian Students abroad) ha sitt første arrangement for norske studenter i Beijing. De fleste som drar til Beijing drar hovedsakelig for å treffe andre enn nordmenn. Men det skal sies at det alltid er hyggelig å møte nordmenn i utlandet. Jeg vet ikke om det er fordi de som reiser ut for å studere har en spesiell egenskap eller om trangen til å møte nordmenn er stor etter en stund uten nordmenn? Men hyggelig er det alltid hvert fall. Nestleder for Ansa Kina, Synne, hadde tatt turen fra Shanghai og snakket litt generelt om ANSA og deres kommende arrangement.

For at det skal være lokale arrangement i Beijing også, måtte nytt styre velges, da hele forrige styre reiste hjem til Norge igjen. Den nye lederen heter nå Ingvild og hun snakker kinesisk! Ny nestleder er…. meg. Er det noe jeg vil kalle meg nå, så er det ekspert på nestlederverv. Jeg ser på dette som en fin mulighet til å kunne være litt aktiv ved siden av skolen, holde kontakten med nordmenn lære litt mer om å knytte kontaktnettverk, noe som her i Kina er viktigere enn i Norge føler jeg.

Etter arrangementet dro vi alle ut og spiste på den lokale restauranten som Thomas, fra ambassaden, har forelsket seg i. Det var tydelig stas med så mange utlendinger for der ble vi overøst  med god grillmat og lokalt øl. Flere og flere ambassadefolk duket etterhvert opp og litt utpå kvelden kom det også dansker fra den danske ambassaden. Jeg skulle opp ”tidlig i morgen” for å møte nytt styre og for å spille fotballkamp og tok derfor en tidlig kveld.

På vei hjem opplevde jeg dessverre det som dessverre ofte skjer i Kina. Jeg tok ut penger i en minibank og fant meg en taxi. Da jeg skulle betale viste det seg at jeg hadde fått en del falske sedler. Dette er problem i Kina. Jeg har enda ikke fått noe svar på hvorfor det er vanlig med falske penger, så i mellomtiden skylder jeg på Nord-Korea. Det er sikkert de som har kjøpt noen missiler av falske sedler.

Ellers ble helgen brukt til fotballspilling. Alle spør om jeg er tysk når jeg spiller og det tar jeg som et kompliment. Det må også nevnes at jeg skåret en nydelig mål i den siste kampen og lå an til å bli matchvinner til det var igjen et minutt. Da lagde jeg straffe og gikk fra helt til syndebukk i løpet av et øyeblikk. De andre på laget sa at det ikke var så farlig. Jeg hadde jo hatt så bra innsats i kampen at det ikke gjorde noe. Jeg følte meg som 7 år igjen. Da var det innsatsen som telte.

#ANSA#burger#Fotball

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.