En frisør med sixpence, skinnvest og tettsittende skjorte

Jeg har utsatt og utsatt det. Jeg har tenkt tanken på å la være å gjøre det. Bli en skikkelig wildling. Som om jeg ikke har fått blikk fra før av. Men i dag ga jeg opp. Jeg innså at jeg skal være her for lenge til å utsette det til jeg kommer hjem. Det var på tide med en hårklipp.

Frisørsalongene ligger tett i tett ved East Gate, like ved skolen. I hver salong står det minst fire gutter og venter på kundene. De åpner døren og ønsker deg velkommen inn mens de spør alle slags spørsmål om hva som ønskes gjort, det er hvert fall det jeg tror de spør om.http://www.safetyrisk.net/chinese-hairdresser/

Guttene var villige til å forklare. Jeg stod der som et stort spørsmålstegn, men mannen i kassen så uttrykket mitt og kom raskt frem med kalkulatoren og begynte å skrive ned tall. De gav meg kalkulatoren og jeg antok jeg skulle begynne å prute og prøvde meg på 10 kwai avslag, noe jeg synes var et godt tilbud for dem. De så rart på hverandre og begynte å snakke i munnen på hverandre før de begynte å gestikulere om høyt eller lavt. ”Jaja” tenkte jeg. ”Enda flere som vil poengtere at jeg er høy og at de er lave.” Jeg gikk for å gestikulere høy og alle smilte og lo mens de viste meg vei inn til bakrommet som viste seg å være der de vasket håret til kundene.

Etter hårvasken ble jeg ført enda lengre bak i lokalet. Den ene veggen i gangen var full av hårkjemikaler mens den andre veggen var fylt av verktøy. De førte meg lengre og lengre inn i lokalet. Inn en gang, gjennom en dør, en ny gang til venstre og inn i et nytt rom. Jeg begynte å angre på at jeg gikk inn i lokale og begynte å se for meg overskrifter om ”Nordmann ble overfalt og mistet en nyre”.IMG_2257

Det viste seg at jeg hadde betalt ekstra for senior hårfrisør. Mann så ut som han var glad i mote. Dessverre helt uten smak. Buksen var en burgunder flanellbukse. Skjorten var glinsende og tettsittende og viste en begynnende mage. For å skjule magen eller skjorten, hadde han en trønderinspirert skinnvest. Prikken over i(ss)en var en sixpence som overhodet ikke stod i stil med resten av klærne. Hadde dette vært i Norge hadde jeg snudd på flekken, men med tanke på at jeg var langt inne i en labyrint av ganger og rom og at jeg mest sannsynligvis ville jeg bli møtt av en mann med rosa hanekam hvis jeg gikk til neste hårsalong, ga jeg opp tanken på rømme. For 60 RMB skulle det godt gjøres å finne noe bedre.

Jeg tok frem et bilde av mitt store idol Robert Pattinson og håpet han skulle være en vampyrfan. Om han kjente han igjen eller ikke er vanskelig å si. Men han begynte å klippe i luften mens han snakket om hva han skulle gjøre. Jeg svarte så godt jeg kunne. Kort på sidene og lengre oppå takk! Å klippe vestlig hår var like nytt for han som rent vann er for mine afrikanske klassekamerater, og jeg visste ikke om jeg skulle tørre å se på mens han klippet. Teknikken var ikke finslepen, men han skal ha for effektivitet. Etter 10 effektive minutter hadde jeg fått en sveis som faktisk ikke var så forskjellig fra det bildet viste. Om sveisen hadde bestått svenneprøven er en annen sak. Men for å koste 80 kr, ble jeg strålende fornøyd. Jeg vil nok ikke bli tatt for å være Robert Pattinson, men jeg ser kanskje ut som en billig etterligning. Venner ble vi også. Han la ut om det ene og det andre. Og jeg svarte så godt jeg kunne. At han snakket kinesisk og jeg snakket norsk var ikke et problem i det hele tatt. Vi skal ikke se bort fra at han har fått seg en stamgjest!

#Hårklipp

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.