Endelig en tur til Muren

P1020074Når man besøker Beijing og har noen dager til overs, er The Great Wall det andre man besøker, etter den forbudte by. Det skulle ta meg nøyaktig to og en halv måned, flere tilbud og en venns venns besøk før jeg til slutt tok turen til Muren.

Muren er symbolet på kinesisk byggekapasitet. Den teller over 8800 km, og det krevdes over 300 000 mann å bygge den. Den er bygget i flere etapper mellom 200-tallet frem til tidlig 1600-tall, som følge av angrep fra nomadefolk. Den mest berømte av angriperne var Djengis Khan.

 

Ekte busssjåfører kjører i uniform

Ekte busssjåfører kjører i uniform

 

Vi dro til Great Wall Lakeside Reserve i Huanghuacheng, kjent for at Muren skråner ned i dammen. Vi startet reisen hjemmefra 8 om morgenen og tok metroen til Dongzhimen. Derfra tok vi lokalbuss 916 som tok oss en time ut fra Beijing hvor vi skulle bytte bus. Bussene var trange, varme og fulle av mennesker, så det eneste lyspunktet var prisen tilsammen 8,5 RMB hver vei. Ikke verst for en busstur på 2,5 time!

Det er enkelt å besøke muren. Man trenger ikke kart, og man trenger ikke å lese seg opp på severdigheten. Man simpelthen begynner å vandre på den. Man går så langt man kan på den. Når man ikke har mer tid igjen så snur man.

P1020079
Det som gjør turen så interessant er å vite at det man går har spennende historie. Det har vært flere forsøk på invadere landet og muren har stått imot flere forsøk. Lengden på over 8000 km får en til å tenke hvordan det er mulig å bygge noe slikt på en tid med simple redskap.

Å komme seg bort fra bylivet var kanskje det jeg gledet meg mest over. Etter over en måned sammenhengende i Beijing, full av forurensning, var det deilig å kunne puste litt friskere luft, se natur igjen og å kunne gå på noe annet enn asfalt igjen. Som nordmann er det uvant å være et sted uten nærhet til naturen.
Etter noen timers vandring på muren var det tilbake til Beijing, og storbyens sus og dus. Jeg merket hvor mye jeg savner naturen og har fått en liten knekk siden turen. Men, på torsdag skal jeg til Shanghai og få litt nye impulser, og jeg satser på å komme tilbake til Beijing med ladet batteri og visshet om at kvinnen i mitt liv kommer på besøk uten etter. Mamma!!P1020094

P1020072

P1020096

#Muren#The Great Wall

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.