Jeg lever (igjen)!

Nå er det på tide med en liten oppdatering på denne siden. Mac´en krasjet, jeg fikk besøk av mor og plutselig var det eksamenstid. Jeg ble tatt på sengen.

Jeg tenkte at en stikkordsmessig oppsummering fra den siste perioden er passende. Hvis ikke blir dette innlegget ufattelig langt og det orker ingen å lese og jeg har heller ikke tid til å skrive det. Grunn: Jeg drar på ferie om 3 timer og må få meg noen timer på øyet før avreise.

Dette har skjedd de siste tre ukene:

  • Vi gikk inn i siste undervisningsuke og gikk opp for alle at eksamen var like rundt hjørnet.
  • Smogen inntok byen. Skalaen ble sprengt og flere steder i Beijing ble det målt verdier langt over 600 på skalaen der 0-50 er god luftkvalitet og over 300 er så kritisk at skoler stenger. Rundt Beijing ble det målt nærmere 1100 på skalaen noe som ikke er langt unna de verste målingene noen sinne.
  • Mac´ens tastatur og trackpad sluttet å virke, bildebiblioteket klikket for n-te gang og programmer avsluttet seg selv. Det passet veldig dårlig inn eksamensperioden min. Norsk tastatur tok en måned å levere og det er nesten like lenge til som det er til jeg kommer til Norge…
  • Jeg kommer til Norge! Jeg har 2 måneder mellom mine to semestre. Alle studentene reiser enten hjem eller reiser i Kina og Asia. Jeg skal bruke mesteparten av tiden på å skrive et paper som godkjennes som en ”liten masteroppgave”.
  • Jeg er i Norge mellom 14. januar og 25. februar.
  • Det har vært kaldt, vindfullt og tørt. Det har har ikke været nedbør i Desember noe som gjør luften full av forurensning. Det hjelper heller ikke at det er kaldt og det ble fyrt for både mennesker og kråker. Noen dager kom vinden fra Sibir. Den er kald. Veldig kald. Jeg skal aldri dra til Sibir om vinteren,
  • Jeg fikk besøk av min mor. Vi hadde det veldig hyggelig sammen. Vi spiste masse god mat og vi vandret gatelangs i en uke. En veldig kjekk uke.
  • Etter mange timer med slit var jeg endeligferdig med eksamensperioden i dag. Jeg har hatt 2 vanlige eksamener med 2 timers varighet, 2 hjemmeeksamener og 2 presentasjoner med tilhørende innleveringer. Det har vært en annerledes eksamensperiode enn jeg er vant til. Men det er godt å være ferdig.

Nå er det 3 timer til jeg må stå opp for å fly til Hong Kong. Jeg tar meg en etterlengtet pause fra Beijing nå. De neste 3 ukene reiser jeg og min roomie, Florian (Flow), rundt i Thailand og Malaysia. Vi starter med fire dager i Hong Kong for å akklimatisere oss først. Det blir en alternativ julefeiring med juleaften i Bangkok og nyttårsaften med Full Moon Party i år. Jeg ser veldig frem til å prøve en varm jul.

Sekk er kjøpt og den står ferdigpakket ved døren og nå skal jeg få meg noen timer på øyet før reisen starter. Følg med på Instagram, så kommer det sikkert noen bilder underveis.

God jul og godt nytt år!

#feire#kaldt#reise

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.