Tilbake i Beijing

Da er jeg tilbake på kinesisk jord. Et nytt utenlandseventyr er startet. Reisen til Beijing gikk overraskende bra. Særlig tatt i betraktning at jeg flydde via Moskva og at jeg flydde med kinesere!7H7A3644

7H7A36477H7A3649

 

 

 

 

 

 

Moskvas triste flyplass, Sheremetyevo, byr på lite annet enn depresjon. Lang, smal, mørk og gammel ønsker den deg velkommen på russisk, og lite engelsk. Her var det lite å gjøre bortsett fra å kjøpe tobakk, parfyme og billig alkohol. Jeg ville videre fortest mulig. På flyet var det nesten kun kinesere. Nå var ikke det så rart med tanke på hvor jeg skulle fly. Men det er like kulturkræsj å møte en flokk kinesere når det er lenge siden sist.

Som student har man få valgmuligheter når det kommer til flyreiser; man velger det billigste. Aeroflot har ikke det beste rykte på seg i Norge, men etter min reise er skepsisen til Aeroflot borte. De flyr nye og moderne fly  bestående av Airbus og Boeing, og sikkerheten er upåklagelig. Benplassen derimot er ikke-eksisterende. Lange bein har ikke noe på Aeroflots flåte å gjøre.

På UIBE (universitetet) må man hvert semester registrere seg. Prosessen er helt lik hvert semester og i år som i fjor, tok den flere timer. Sliten og uten søvn det siste døgnet var dette noe av det minst trengte. Etter registreringen var energinivået lavt og det det lille av energi ble brukt på å pakke ut og ligge i sengen resten av dagen. Klokken åtte var det nok og jeg bikket køya (militærreferanse Sødal).

UIBE mot. Soaring. Lett å se hvem som er høyest.

UIBE mot. Soaring. Lett å se hvem som er høyest.

Liten meksikaner, stor nordmann

Liten meksikaner, stor nordmann

Lørdagen var det duket for årets første fotballkamp og laget stilte kamprustent, men optimistiske til kamp. Vi møtte det eneste kinesiske laget i serien og det ble aldri noe spennende. Vi kontrollerte kampen og vant til slutt 5-1 og det med tre stolpeskudd. Kan forøvrig ta greit på meg skylden for baklengsmålet, da jeg først opphevet offsiden, lot være å gå i første duellen, for så å tape den avgjørende duellen. Like greit at Per Mathias ikke overvar kampen.

Vel hjemme møtte jeg min nye romkamerater. Det er en gutt som ikke snakker mer enn to ord engelsk; no English. Og en jente som snakker litt engelsk og som nekter å fortelle hvor gammel hun er. Jeg tipper hun er rundt 30, for da jeg tippet rundt 20 bare lo hun. Gledelig at en av dem snakker litt engelsk. Jeg var spent på det på forhånd. En engelsktalende gjør hverdagen så mye hyggeligere og også mer praktisk. Nå måtte jeg f.eks gå til Starbucks fordi strømmen i leiligheten var borte. Jeg håper de har kommet hjem og fikset det når jeg kommer hjem igjen.

Så til en liten morsomhet nå som jeg er tilbake i Beijing. NRK skrev nylig denne artikkelen om Beijing. Og om at det nå er den byen som har flest dollarmilliardærer. Vi snakkes.

#aeroflot#døgnhvil#kinesisk fotballkamp#reise

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.