Påskesurf i Indonesia

Forrige mandag startet påsken så alt for fort. Da jeg satt og forberedte meg til dagens undervisning slo det meg at jeg egentlig skulle vært i Singapore. Der og da gikk det opp for meg at jeg hadde bommet med et døgn på når flyet gikk. Panikken tok til og jeg visste ikke helt hva jeg skulle tenke eller gjøre. Etter noen forsøk på å ringe Singapore Airlines uten svar, bestemte jeg meg for å oppsøke flyplassen og håpe at de kunne hjelpe meg. På under en halvtime avsluttet jeg det jeg holdt på med, pakket reisesekken og kastet meg i en drosje. På flyplassen var det lite hjelp å få og råd var dyre. Finn.no ble redningen og plutselig var reisekostnadene for turen doblet. Ny avreise var tidlig morgen etter. Jeg mistet heldigvis ikke mer enn døgn av reisen.

Jeg hadde gledet meg til lenge til denne påsken. Påskefjellet og skiene var byttet med Indonesia og surfing. Ronny, tidligere TØH´er og nå ambassademann i Indonesia, inviterte til Indosurf og hadde samlet sammen en god gjeng som alle var høye på livet. Indonesia har mange spennende surfespots å tilby og turen gikk til den roligere naboøyen til Bali, Lombok Island.

Dagene besto oftest av to surfeøkter. Vi hadde en tidlig morgensurf, som varierte mellom 05.00 og 07.30, og en ettermidagsurf som endte i solnedgang. Midt på dagen utforsket vi Lombok Island på scooter eller i sengen for å lade batteriene til neste surfesession. Lombok hadde mye spennende å by på og vi oppsøkte flaggermusgrotte, så mye natur, og det gikk sport i å finne gode lunsjsteder. Fast på menyen stod lemon juice, water melon juice og nasi goreng.

Til surfespoten ble vi kjørt med båt av vår faste mann Sup. Han er en herlig type og en flink surfeinstruktør. Han hjalp de som trengte hjelp, flørtet med damene og ropte ellers mye ”shark shark”. Bølgene var snille, men store. Det skulle nesten ikke padling til for å ta bølgen og bølgen passet både nybegynnere, som meg, og mer drevne surfere som de andre.

Lombok og Gerupuk, stedet vi bodde, hadde en fantastisk atmosfære. Det var god mat og hyggelig overnatting. Gerupuk er ikke mer enn noen hundre innbyggere og det merkes på vennligheten. Alle er på hils og du føler deg som en del av storfamilien. Da vi punkterte på scooteren ble vi tilbudt all mulig assistanse og da jeg gikk forbi noen som skulle sjøsette en båt ble jeg tilkalt som dyttehjelp. 7 dager var så alt for lite, men mer enn nok til å lade opp batteriene. Nå er det skole og Beijing som gjelder. Våren er på anmarsj og det ryktes om shortsvær framover. Legger ved noen bilder som beskriver Lombok slik jeg så den. Vi høres.

This slideshow requires JavaScript.

#Indonesia#Lombok#reise#scooter#surfing

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.