Tour de Beijing

7H7A5273

Det skulle ikke ta lengre tid enn 7 måneder før jeg skaffet meg sykkel. Etter den første helgen begynte jeg å lure på hva jeg har gjort de 7 månedene uten sykkel. Sykkel er den desidert beste måten å komme fram på i en flat by som Beijing, og med trafikken som til tider er i Beijing, tar det nesten alltid kortere tid å sykle. Det er også den desidert beste måten å bli kjent med byen på.

Denne helgen var det langhelg i Kina. Mandag 4. april ble Qingming-festivalen (Tomb Sweeping Festival) feiret. Dagen er en dag man feirer gravene til sine forfedre. Tradisjonelt legger man ned gaver på forfedrenes grav som de ville satt pris på.

Mens forfedre ble hedret, tok jeg meg en tur på min nye Flying Pigeon og cruiset gatelangs i Beijing med mitt kamera på skulderen. Jeg startet i Sanlitun med en skikkelig europeisk brunsj med cappuccino og sandwich med brie (brukte opp dagens matbudsjett på måltidet). Det føltes som lukus etter noen dager med Dim Sum og Soyamelk.

Etter brunsjen cruiset jeg videre gjennom ambassadestrøket. Flere av landene har lagt sjel i bygningene sine og det er absolutt verdt turen for å se på f.eks Argentinas fargeglade, Frankrikes moderne og Amerikas gigantiske ambassadebygninger. Turen gikk videre langs en av Beijings kanaler før jeg endte opp i Art District 798. Området var et tidligere industriområdet som har blitt omgjort til kunstområdet med masse gatekunst og gallerier. Stedet er et av de vakreste stedene i byen og det var vel brukte timer å vandre rundt i omårdet.

Det er tydeligvis ikke bare jeg som likte stedet. Det myldret av unge kinesere der. Mange for å se det fine området, mens overraskende mange var der for å ta selfies og profilbilder med gatekunsten som bakgrunn. Jeg kunne laget en egen bildeserie med selfies og portrettfotografering. Jeg lot det være side det ikke hadde vært helt innenfor om en utlending hadde tatt bilder av mindreårige. Mest sannsynlig ville jeg blitt hengt ut på Weibo og Wechat. Det hadde hvert fall skjedd i Norge…. I stedet tok jeg endel bilder av det fine området og av hverdagslivet i Beijings gater.  Legger heller ved dem.

#Art District 789#Flying Pigeon#kunst#selfies

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.