Dagen før dagen!

Endelig har jeg også fått utnyttet den billige arbeidskraften her i Kina. Det første man tenker når man hører om Kina er labelen “Made in China”. Kina er hjemlandet til enorme mengder produkter. Uten å kunne vise til kilder, skal Kina være den største handelspartner til rundt 100 land! Det er er mer enn halvparten av alle verdens land. Klær, sko, leker og senere elektronikk produseres i store mengder. Men de senere årene har arbeidskraften dessverre for vesten, men bra for Kina, økt mye og klær og andre arbeidskraftsintensive produkter blir i større grad produsert i andre lavkost land enn Kina.

Men jeg kan ikke klage. Det er enda billig med klær og sko i Kina. Det fikk jeg merke denne helgen. Først etter helgens første fotballkamp på lørdag, der mine trofaste Adidas-sko måte gi tapt etter mange spark på ballen. Vandrende i et mekka av billigvarer i et av Beijings mange marked ble jeg tilbud både conversefotballsko og troe kopier av Adidas og Nike. Prisen var rundt 100 Yuan (rundt 130 Norske Kroner) og oppover. Kvaliteten kunne diskuteres og var fra det elendige til gode etterligninger man ikke klarer å se forskjell på. Jeg bestemte meg heller for å dra til Adidas’ flaggskip i Sanlitun for å få ekte vare i trygge omgivelser. Det viste seg å bli en dyr affære sammenliknet med markedet. For et Ok par måtte jeg ut med 700 Yuan (900 nok). Siste gang jeg kjøper noe ekte vare her i Kina!

skoa mine

De nye skoene mine. Matcher de blå draktene UIBE FC spiller i. Alt er gjennomtenkt. Dog burde de helst vært svarte.

Mathias

Mine danske lagkamerat på Beijing Vikings, Mathias. Ikke veldig ivrig når det kommer til skokjøp. Ente med samme sko 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndagen gikk med på mer shopping. Når man er i Kina må man sy seg skreddersydd dress. Det står i 1-2-3 guiden til Kina. Man har nesten ikke råd til å IKKE kjøpe dress her. Etter å hørt litt rundt blant mine venner, fikk jeg et tips om Lena i Silkemarkedet. Via venners venner kunne jeg få dress for 650 Yuan og skjorte for 150 Yuan. For å få valuta for pengene kjøpte jeg ikke mindre enn tre dresser og fem skjorter for til sammen 2700 Yuan. Kvaliteten var bra og hvis man er kravstor og nekter å gi seg, får man en dress man vil være fornøyd i lang tid framover. Jeg var på fitting to ganger før jeg var fornøyd. Nordeuropeisk snitt er ikke helt som i Kina. Det må både bilder, visualisering og endel argumentering til for at de skal skjønne hva du mener noen ganger. Mitt sluttproduktet ble bra og dét akkurat i tide til 17. mai!

17. mai skal feires på Radisson Blu med tog, leker, pølse i lompe (smuglet fra Norge!), taler, mat og fri flyt av drikke. Jeg gleder meg som en liten unge! Det blir morsomt å feire i et annet land og et annet kontinent. Det kommer både kinesere, dansker og svensker og jeg gleder meg til å vise fram vår flotte norske tradisjon. Hipp hipp hurra!

7H7A6375

Ny dress. I Kina er det så varmt at kortermet nødvendig. Her ser dere også mitt rom

7H7A6371

De norske fargene er representert

#17. mai i utlandet#billig#Silkemarkedet#Skokjøp#skreddersydd dress

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.