To måneder har rast av sted!

The Bund by Night

The Bund by Night

Åj som tiden har flydd. Nå har jeg fullført ett år med studier her i Kina. Den siste tiden har gått med til å fullføre sommer-semesteret, reise, spille fotball, ligge i senga og klage på varmen, spise god mat og feste til soloppgang.

Jeg har ikke vært så aktiv på siden i det siste. Det har vært nok å gjøre på andre fronter. Vårsemesteret endte med en helvetesuke som var verre enn forsvaret´s helvetesuke. Med eksamen, innlevering og presentasjon på løpende bånd føltes det som bli slått kontinuerlig i magen i flere døgn i strekk. Derfor var det desto bedre å møte mine europeiske venner utenfor eksamenslokalet etter siste prøve. De var nå offisielt ferdig med sin master, og det ble feiret med en iskald magnum champagneflaske. Alt strevet ble skylt ned med dråper edlere enn vann og med ett var alt strev og frustrasjon borte. For min del visste jeg at jeg var kun en måned unna min siste forelesning kanskje noen gang.

Helgen gikk med på å feire andres fullførte mastergrad, min og andres klassekameraters endt semester. Med fest på rooftops fikk vi også med oss soloppgangen før det bar hjemover. Festlighetene  ble avsluttet med dumplings sammen med de lokale morgenfuglene i soloppgangen med særs hyggelige samtaler via google-translate.

Petter Svaar holdt et spennende foredra om å være utenlandsk journalist i Kina

Petter Svaar holdt et spennende foredra om å være utenlandsk journalist i Kina

Hverdagene etter har for det mest gått med på å spille fotball ved siden av studiene. Min elendige statistikk med det skandinaviske Beijing Vikings har fortsatt og med rundt 20 kamper på samvittigheten endte jeg vel opp med ganske nøyaktig en seier og tre uavgjort – antall tap er uvesentlig. Noe forundret ble jeg fortsatt invitert til på kamper (five-a-side), uke etter uke. Den eneste grunnen til det som jeg ser, var mangel på folk, for mindre lykketroll enn meg skal man lete lenge etter. Heldigvis har mine danske og amerikanske lagkamerater samme attitude som norske foreldre-trenere og  ”alle skal med”-mentaliteten gjør at jeg stadig blir invitert til den ene kampene etter det andre. Jeg har det gøy, så jeg klager ikke.

Chengdu og sommerpalasset

Chengdu og sommerpalasset

Helgene har gått med på litt diverse. Jeg har brukt tre helger på reise; En helg i Chengdu (sommnrresidenten til flere keisere), en helg i Shanghai og en helg i Xi´an. Tre byer som skiller seg veldig fra hverandre. En millionby ved havet, en ”småby” i kupert landskap, en gammel hovedstad midt inne i landet. Shanghai byr på skyskrapere som konkurrerer med hverandre om å tiltrekke flest mulig skuelystnes blikkfang. Chengdu har en lang historie som keiserresident om sommeren, og Xi´an er kjent for sine terakkottafigurer som ble funnet ved en tilfeldighet i 1974 av noen lokale bønder. Alle byene hadde siden interessante attraksjoner og alle er godt besøkt av turister. I Shanghai søker kinesere mot vestlige levesettet, i Chengdu drar de som er opptatt av keisernes historie, i Xi´an besøker millioner terrakotta-figurene eller besøker ett av de fem hellige fjellene i Kina ( her kommer et eget innlegg i morgen).

Dagen avsluttes i Beijing og mitt opphold går mot slutten i Kina

Dagen avsluttes i Beijing og mitt opphold går mot slutten i Kina

Oppholdet går mot slutten her i Kina og om under en uker er jeg tilbake i Oslo. Det føles litt uvirkelig at ett år hart gått og jeg har opplevd mye mer enn forventet. Det blir litt rart å begynne å pakke meg ut av rommet. Men samtidig kan jeg ikke beskrive hvor godt det blir å komme hjem til Norge igjen. De siste dagen skal brukes godt og i kveld skal jeg spille semifinale i Euro-cupene i Beijing. Vi får håpe at Skandinavia gjør det bedre i Beijing enn i Frankrike!

This slideshow requires JavaScript.

#Chengdu#eksamen#fest#reise#Shanghai#siste uke#Xi´an

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.